HS vieraili Suomen korkeimman tuulivoimalan konehuoneen katolla

Helsingin Sanomien toimittaja Toni Lehtinen kirjoitti 27.8.2016 vierailustaan tuulivoimalassa Jokioisissa. Matkaoppaina toimivat tuulivoima-asentaja Juho Koivisto sekä Megatuulen hallituksen puheenjohtaja Seppo Savolainen.

Toimittaja Toni Lehtinen nousi Suomen korkeimman tuulivoimalan konehuoneen katolle tuulivoima-asentaja Juho Koiviston mukana. Toimittaja tutustui matkallaan lähes 150 metrisen tuulivoimalan toimintaan. Selväksi tulivat muun muassa tuulivoimalan tarkat turvatoimet.

”Jos salamointia on odotettavissa, meidän pitää lähteä puistosta kokonaan pois. Yritämme ennakoida säätä ja minulle tulee tieto lähestyvistä ukkosrintamista kännykkään”, Koivisto kertoo.

Tuulivoimalan juurella odottaa Megatuulen hallituksen puheenjohtaja Seppo Savolainen. Hän näyttää erittäin tyytyväiseltä, sillä viiden vuoden ja yli 20 miljoonan euron urakka on kohta valmis ja voimalat saadaan käyttöön ennen vuoden loppua.

”Käytännössä Jokioinen saa sähkönsä näistä voimaloista”, Savolainen sanoo.

Savolainen esittelee toimittajalle markkinoiden hiljaisimpien teollisen kokoluokan voimaloiden uutta tekniikkaa.

”Nämä ovat hitaan pyörimisnopeuden ja uuden tekniikan ansiosta selvästi hiljaisempia kuin vanhemmat voimalat. Jos asutusta on 600 metrin päässä, on hyvin harvinaista, että ääntä edes kuulee”, Savolainen sanoo.

Lue juttu ja katso HSTV:n video alla olevista linkeistä.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1472266746465

http://www.hs.fi/hstv/uutiset/T%C3%A4llaiset+ovat+n%C3%A4kym%C3%A4t+Suomen+korkeimman+tuulivoimalan+huipulta/v1472101270706