Sähköstä vientituote tuulivoiman ansiosta

Sähköstä voi tulla Suomelle vientituote tuulivoiman ansiosta, uskoo Voimaa tuulesta -ryhmän puhemies ja Megatuuli Oy:n hallituksen puheenjohtaja Seppo Savolainen Keskisuomalaisessa (6.4.).

Savolaisen mukaan yritykset ovat valmiita sijoittamaan Suomeen, koska Pohjoismaat ovat Euroopan parhaita paikkoja tuottaa tuulivoimaa. Savolainen arvioi artikkelissa, että tuulivoimapuistojen rakentaminen Suomeen on kannattavaa, mikäli sähköstä saadaan 45–60 euroa megawattitunnilta. Nykyisin sähkön kuluttajahinta on noin 37 euroa megawattitunnilta, joten sen päälle tarvittaisiin vielä 8–23 euroa valtion tukea.

Megatuuli Oy on valmis investoimaan 60 miljoonaa euroa kahteen tuulivoimapuistoon Saarijärven Soidinmäellä ja Haapalamminkankaalla. Soidinmäelle suunnitteilla on yhteensä kahdeksan tuulivoimalaa ja Haapalamminkankaalle viisi.

– Summasta ohjautuisi paikallisille rakentajille noin 20 miljoonaa euroa. Tuulivoimaloiden kiinteistöverotusta ollaan kiristämässä. Mikäli verotus toteutuu suunnitellusti, saisi Saarijärven kaupunki verotuloja vuosittain 325 000 euroa kolmestatoista tuulivoimalasta, Savolainen sanoo.